Güney Kıbrıs’ta bulunan ve yıllar içinde yıpranan Malya Şehitliği, Kıbrıs Vakıflar İdaresi (Evkaf), Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği ile Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin ortak çalışmasıyla yenilendi.

Evkaf tarafından yapılan açıklamada, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin uzun süredir Güney Kıbrıs’taki şehitliklerin yenilenmesi amacıyla yürüttüğü projenin ilk adımını, Evkaf’ın sağladığı finansal destekle gerçekleştirdiği belirtildi. Bu proje kapsamında, Malya Şehitliği’nde bulunan kabirler onarıldı ve çevre düzenlemesi yapıldı.

Evkaf Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tümer, yapılan çalışmanın önemine işaret ederek, şu ifadelerde bulundu:

“Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak bizim öncelikli görevlerimizden biridir. Malya Şehitliği’nin yenilenmesi, şehitlerimize olan saygımızın ve bağlılığımızın bir göstergesidir. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Malya Şehitliği’nin yenilenmesiyle, bu toprakları korumak için canlarını feda eden şehitlerimize olan vefa borcumuzu bir kez daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, minnet ve şükranlarımızı sunarız.”